Deel van de vloeren in de honderd jaar oude wijk Rochdale in Alkmaar is verrot. Vervanging kan niet wachten

Een blik door het raam van een woning die wacht op een nieuwe, geïsoleerde vloer.

© Foto Mediahuis

Gert van der Maten NHD Alkmaarse courant 09/10/2020

ALKMAAR

Een deel van de vloeren in de Alkmaarse Rochdalewijk is zo rot, dat vervanging niet kan wachten op een grote renovatie van de buurt die binnen nu en vijf jaar gaat plaatsvinden.

Van elke woning die nu vrij komt vervangt eigenaar Woonwaard de houten vloer als wordt geconstateerd dat die niet te handhaven is. Meteen wordt de gelegenheid te baat genomen om de vloeren te isoleren. Koude voeten is een van de meest gehoorde klachten in de vierhonderd woningen tellende wijk.

Hoeveel vloeren rot zijn, kan Woonwaard niet zeggen. Het euvel wordt pas geconstateerd als een huurder is vertrokken.

Rochdale is gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een jaar of vijftig terug zijn alle woningen al eens gemoderniseerd.

Naast het vervangen van de vloer krijgt de betreffende woning tevens een standaard onderhoudsbeurt voordat de volgende bewoner erin gaat. Bouwvakkers zijn doorgaans enkele weken per woning bezig.

Woonwaard heeft het plan om heel Rochdale op termijn te gaan verduurzamen. Er is al een technisch en sociaal onderzoek geweest, aldus de corporatie. Momenteel wordt bekeken wat er allemaal aangepakt gaat worden. Bij verduurzaming van andere wijken, plaatste Woonwaard onder meer warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *