Bewonersbijeenkomst Oostwijk 20 april

Omdat door de corona het afgelopen half jaar onmogelijk was om een bewonersbijeenkomst te houden is dit dan ook niet gebeurd. Terwijl er genoeg speelt en wij als bewonerscommissie het nu toch echt wel eens nodig vonden om met de bewoners bij elkaar te komen. De huidige bewoners van Oostwijk hebben recht op informatie en het stellen van vragen. Wij hebben natuurlijk afgelopen tijd wel brieven verspreid een enquête’s enz. maar een bijeenkomst is er niet van gekomen.

We geven altijd aan bij de bewoners dat een ieder altijd bij de bewonerscommissie met  vragen terecht kunnen. Maar het is toch anders als dat je eens bij elkaar komt en dan uitleg te krijgen, dat is toch prettiger.

Daarom hebben we de bewoners uitgenodigd per brief en zijn we op dinsdagavond 20 april jl. geheel corona proof in een ruime tuin in het Oostwijk bij elkaar gekomen. We waren echt blij met de grote opkomst, er waren een paar bewoners niet maar die hadden een goede reden.

De bewonerscommissie opende de bijeenkomst en heette iedereen welkom. Kees Kwadijk onze adviseur, was op verzoek ook aanwezig en hij heeft uitleg gegeven en een hele mooie tijdlijn van wat er afgelopen jaar/ jaren is gebeurd,wat er gespeeld heeft.

Op het moment staat alles ”on hold” zoals Woonwaard dat zegt. Er wordt onderzoek verricht naar de 8 naoorlogse huizen en loopt nog een onderzoek naar de monumenten status van de huizen met koolschuren in de Burgemeester W. Kooimanstraat.

Tevens wordt er een onderzoek gedaan door een externe partij naar de participatie en de verschillende scenario’s die er voor onze wijk zijn. Vanuit Woonwaard is dat sloop nieuwbouw, de bewonerscommissie zegt verkoop de leegstaande huizen, laat de huidige bewoners zitten en onderhoud deze woningen. Dit levert Woonwaard 9.5 miljoen op en kunnen zij elders veel meer sociale huurwoningen bouwen. Tevens wordt er ook gekeken of renovatie alsnog een optie is.

De bewoners zijn in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen, zij hebben dit ook gedaan, maar we begrepen dat men het een heel helder verhaal vond. Ook de bewoner die juist voor sloop nieuwbouw is,  was ook aanwezig, daar waren wij ook heel blij mee. Deze vond het heel erg fijn om toch het verhaal eens van de andere kant te horen en vond het ook heel verhelderend.

De avond was heel zinvol en dit werd door de bewoners ook zo bevonden. Bij afscheid heeft de bewonerscommissie ook de huidige bewoners een bos tulpen geschonken om hun een hart onder de riem te steken omdat zij ten slotte ook al zolang geduld moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *