Burgemeester op bezoek in Het Oostwijk

Donderdagmiddag 22 juli kregen de mensen van de bewonerscommissie Oostwijk zomaar de gelegenheid om de nieuwe burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten, hun verhaal te doen. Dat verhaal gaat natuurlijk over de 38 woningen waarvoor Woonwaard vorig jaar een sloopbesluit heeft genomen maar waar nu toch ook alle andere mogelijkheden, zoals renovatie of verkoop, voor worden onderzocht.

Het bezoek maakte onderdeel uit van een ronde die de burgemeester doet om Alkmaar en de gemeenteraad goed te leren kennen. Zij heeft gemeenteraadsleden gevraagd om haar mee te nemen naar plekken in Alkmaar waar volgens hen iets belangrijks speelt. De fractievoorzitter van OPA, Victor Kloos, wilde haar in Oostwijk graag laten zien hoe bewoners in Alkmaar/Koedijk voor hun eigen huis en buurt opkomen en hoe waardevol dat is.

Het was een bijzondere en voor de bewonerscommissie vruchtbare ontmoeting. De bewonerscommissie heeft duidelijk kunnen maken waarom de ruimtelijke en de sociale structuur van Oostwijk in de huidige vorm zoveel waard is en hoe het gelukt is om hun eigen plan aan Woonwaard voor te leggen. Daarnaast is door Feyko Alkema namens de historische verenigingen toegelicht dat Oostwijk ook uit cultuurhistorisch oogpunt behouden moet blijven.

De burgemeester is daarmee weer wijzer geworden over hoe en wat er speelt in Alkmaar. En dat was de bedoeling. Omgekeerd sterkt haar oprechte belangstelling de bewonerscommissie in de strijd voor het behoud van Het Oostwijk.

Dat ‘nieuwe’ voor burgemeester kan er wat betreft de bewonerscommissie wel vanaf. In de woorden van Nel Ruig: “Een beetje zenuwachtig waren we natuurlijk wel, maar ze was nog niet van haar fiets gestapt of het was ontspannen en we voelden ons allemaal thuis.”

1 gedachte over “Burgemeester op bezoek in Het Oostwijk

  1. Hartstikke leuk dat ze bij ons een kijkje komt nemen er is wel belangstelling hopen dat het allemaal goed af komt groetjes Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *