Een sprankje hoop voor Oostwijk

De sloop van het oudste wijkje van Koedijk is minder zeker na overleg met Woonwaard

Gaan de woningen het toch redden?
© jjfoto.nl / Jan Jong | Dominic Schijven | NHD Alkmaarse Courent

Een sprankje hoop voor Oostwijk, het oudste wijkje van Koedijk. Wooncorporatie Woonwaard gaat acht huizen in de Schoolstraat opnieuw beoordelen en schakelt een onafhankelijk bureau in voor een draagvlakonderzoek in de wijk.

Dat betekent dat de sloop van de wijk, wat Woonwaard eigenlijk wil, opeens minder zeker is. Woningcorporatie Woonwaard heeft het voornemen de 38 woningen van de Burgemeester W. Kooijmanstraat en de Schoolstraat tussen 2022 en 2025 te slopen en te vervangen door zo’n zestig woningen, maar bewoners van de wijk zijn er tussen gaan liggen. Zij willen niet dat de volksbuurt, waar de meeste bewoners al sinds jaar en dag wonen, teloorgaat.

Vertegenwoordigers van de wijk heeft overlegd met Woonwaard en dat heeft Nel Ruig uit Oostwijk een hoopvol gevoel gegeven.

Dat Woonwaard opnieuw naar de Schoolstraat kijkt heeft ermee te maken dat die woningen in 2008 nog gerenoveerd zijn ,,Ik verwacht dat die huizen het gaan redden’’, zegt Ruig.

Oostwijk heeft een alternatief plan aan Woonwaard gegeven. Dat plan stelt dat Woonwaard 8 miljoen euro kan verdienen als ze de leegstaande huurwoningen verkopen.

Woonwaard verwijst dat plan niet meteen naar de prullenbak. Die gaat dat plan en hun eigen plan voor zestig woningen laten beoordelen door een onafhankelijk bureau. Die doet vervolgens een ’draagvlakmeting’ in de wijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *